31.1.08

Carnaval a Saifores

Benvolguts pares i mares,

Hem entrat a la setmana de Carnaval. El present escrit, és per informar-vos dels actes que la nostra escola portarà a terme:

Dilluns dia 28 de gener: arribada del Carnestoltes a la nostra escola. Es queda assegut al costat de consergeria i va manant ordres per a tota la setmana.
Les ordres les trobareu escrites a les cartelleres del centre. Als alumnes d’Infantil cada dia els hi donarem un paper amb l’ordre que han de potar l’endemà.

Dimarts, dimecres, dijous i divendres: cal portar a l’escola el que el Rei Carnestoltes mani. Els alumnes que no ho portin, els pintaran la cara els nens i nenes de 6è.

Dimecres, 30 de gener: Alumnes d’Infantil, celebració del Carnaval a Saifores. Aquest dia no hauran de complir cap ordre del Rei Carnestoltes ja que ho faran a la Casa de colònies.

Dijous dia 31 de gener: Dijous Gras o Dijous Llarder. Una de les activitats previstes pel Claustre, recordant l’antiga tradició a Catalunya, és la d’anar a menjar la truita amb botifarra o bé un altre component semblant. Així doncs, dijous a la tarda, si fa bon temps (en cas de molt fred, ho celebrarem a l’escola), tots els alumnes i mestres, anirem a l’Ermita dels Arquets. Utilitzarem l’autorització que ja vàreu signar de sortides d’un matí o tarda per tot el curs 2007-08.
Tenim diverses recomanacions per fer-vos:
- Seria molt coherent i molt interessant, justament per continuar la tradició, que tots els alumnes portessin berenar i que fos una truita amb... el que millor us sembli. O bé sola, o en un petit entrepà, és clar. Sobretot els més petits, convé que portin la truita dins d'una petita motxilleta que pugui penjar-se a l'esquena i on hi hagi també algun tovalló de paper i una petita ampolla -de plàstic- d'aigua. Ens sembla molt pràctic i millor encara que una cantimplora. No cal portar res més.

Divendres 1 de febrer: Alumnes de Primària, celebració del Carnaval a Saifores. Aquest dia no hauran de complir cap ordre del Rei Carnestoltes ja que ho faran a la Casa de colònies.

els objectius que ens marquem:

* Conèixer les tradicions populars.
* Fomentar la creativitat de manera atractiva i engrescadora
* Aprofitar l’aspecte integrador i socialitzador de la festa per promoure les relacions dels
grups.

Activitats a realitzar (adaptades al nivell del cada nen/a):

* Presentació del Rei Carnestoltes, qui introdueix l’activitat.
* Gimcana lúdica al voltant del personatge del Carnestoltes i la seva festivitat.
* Taller: elaboració d’una disfressa relacionada amb l’entorn natural.
* Representació d’un conte narrat pel Rei Carnestoltes amb disfresses i maquillatge combinat amb danses, cançons i gresca.

Des del Claustre de mestres voldríem agraïr-vos la bona resposta que hem tingut dels pares/mares per poder celebrar el Carnaval a Saifores, la participació dels nens/es en aquesta sortida és molt elevada.

Aprofitem també, el present escrit per recordar-vos que el dia 4 de febrer l’escola romandrà tancada, ja que és un dels dies de lliure disposició escollit pel Claustre de Mestres.

Atentament,
Direcció

Sant Jaume dels Domenys, 28 de gener de 2008