1.4.11

ENTREM A RITME DE...


Aquest mes d’abril entrarem a ritme de música clàssica. Dos grans compositors posaran música a l’arribar a l’escola: A. VIVALDI I W.A. MOZART.

VIVALDI

Com que acabem d’estrenar una nova estació i podem veure com canvia el nostre entorn, també l’escoltarem a ritme de la PRIMAVERA d’ Antonio Vivaldi.

Amb aquesta obra podem sentir el so de les flors creixent, dels ocells cantant, d’un rierol, de la tempesta,...

Aquí teniu un musicograma que ens ensenya les imatges que explica l’obra de Vivaldi:Per saber-ne més:

http://www.wix.com/fterensi/vivaldi-la-primavera

Què he après? Aquí teniu activitats divertides per conèixer millor aquest compositor i posar-vos a prova. CLIC AQUÍ. (cal tenir instal-lat JAVA al pc)

W.A. MOZART

El dia 27 de gener de l’any 1756 va néixer a la ciutat de Salzburg un dels músics més grans de tots els temps: Wolfgang Amadeus Mozart.

Els seus pares, Anna Maria i Leopold, li van posar un nom ben sonor: Johannes Crisostomus Wolfgang Amadeus, però aviat l’anomenarien Wolferl.

Com que Leopold Mozart era violinista i compositor, va ensenyar música als seus fills de ben petitets; així que van aprendre a llegir música abans que a llegir lletres. Cada activitat que es feia a casa dels Mozart anava acompanyada de música: cançons per parar taula, per anar a dormir, ritmes per caminar pel carrer, repetir les notes que sortien dels campanars de Salzburg...

Si voleu saber més de W. A. Mozart aquí teniu dues pàgines ben interessants:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/musica/mozart/index.htm

http://www.mozart.cat/inici.htm

Una de les seves obres va ser “ La flauta màgica ”, aquí en teniu un fragment: